Sunday, October 12

DIARY: LONDON PT. 1

Pas toen ik om kwart voor zeven 's ochtends voor school stond met een zware koffer en een rugzak vol met eten voor onderweg drong het écht tot me door dat ik weer terug zou gaan naar Londen. Natuurlijk keek ik al weken uit naar dit reisje, maar op dat moment kreeg ik pas echt de kriebels. De (10 uur durende) reis leek voorbij te vliegen en voor ik het wist waren we door België en Frankrijk gereden, hadden we twee uur op een enorme boot gezeten en stond ik weer op Engelse bodem. Was dat raar? Nee, totaal niet: het voelde als thuiskomen. Net als de eerste keer eigenlijk.



Foto's: 1. Rainy London. 2. Laura op de boot (- door Naomi). 3. Uitzicht vanaf de boot. 4. Besjes onderweg naar de supermarkt. 5. Naomi op het balkon van onze hotelkamer in Londen. 6. Het London Eye. 7. Details van het hek bij Buckingham Palace. 

De eerste dag zaten we nog een stukje buiten Londen. Vlak na aankomst gingen we op zoek naar een supermarkt - die we na een uur wandelen pas vonden (Morrisons: praise tha lord voor Britse supermarkten) en deden boodschappen. 's Avonds kookten we met z'n drieën voor zo'n 50 mensen (ik kon me opeens wel redelijk inleven in de deelnemers van Masterchef, want jezus, voor zo'n enorme groep koken is geen grapje) en na een bordje pasta (een vijfsterren-gerechtje natuurlijk) en een perzikyoghurtje toe (lang leven het budget van een kleine middelbare school) ging iedereen redelijk vroeg naar bed. 

De volgende dag kwamen we aan in ons hotel in Londen. De setting was perfect: vlakbij het centrum en direct naast Hyde Park. Nadat we onze spullen in onze kamers hadden gedropt en ons een beetje hadden opgefrist zijn we meteen Londen in getrokken en hebben we haast alle bekende hotspots in Londen verkend. Na een verschrikkelijk lange dag hebben we toen gegeten bij een leuk restaurantje in de buurt van Covent Garden en hebben we nog wat rond gesnuffeld in de Urban Outfitters (want duh). Daarna was iedereen doodop en zijn we wederom vroeg in slaap gevallen. 

Oh en ik mag natuurlijk niet vergeten te melden dat ik de lekkerste scone ooit heb gegeten en heb gesmuld van het (over het algemeen niet zo geliefde) English Breakfast. Ik heb gehuild van geluk toen ik weer door de prachtige straatjes van mijn lievelingsstad liep en ik heb iedere dag thee met melk en suiker gedronken. 

These first two days were only the beginning of an amazing trip: tomorrow I'll post another diary (with some of my favourite English things ever: Oxford Unversity, Waterstones and ofcourse some shopping adventures)!

Cheers!
Laura

26 comments:

  1. Het was zo geweldig, en de foto's die we hebben gemaakt zijn zo leuk! (Ook al klinkt dit raar, ik moest het even kwijt), Ik wil snel weer naar Londen toe gaan!
    Liefs,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het was meer dan geweldig (: WE MOETEN SNEL WEER TERUG. JA.
      Doei. X

      Delete
  2. Aaaah Londen is zo cooeeeel en you guys are so lucky dat jullie gingen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CLAUDIA leer typen * koel *joe *lukkie
      (we're up all night to get lucky tududududu)
      volgende keer gaan wij saampjes met z'n tweeën (:
      doei.

      Delete
  3. Wat een prachtige foto's, wauw! Mmm, scones! Ik heb ze nog nooit in Engeland gegeten. Zou ik wel moeten doen he? Met zijn drietjes voor 50 mensen koken lijkt me trouwens niet niks! Echt heel leuk om te lezen dat je het zo leuk hebt -gehad-. Liefs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, dat moet eigenlijk wel ja. Dat is verplicht.
      Voor 50 mensen koken was inderdaad nogal een mission impossible, vooral omdat van de drie mensen één iemand de tafels dekte en de ander niet zo'n held in de keuken was, hahaha. Dankjewel! (: X

      Delete
  4. Wauw, wat een enorm gave foto's!

    ReplyDelete
  5. Ahh wauw, het ziet er zoooo leuk uit! (En het klinkt ook super:) Ik wil ook zo graag nog een keer naar Londen:) Ik blijf het zeggen, je maakt echt geweldige foto's. I love it:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het was ook echt heel erg super (: Londen is een must om een keer heen te gaan!
      Nahw, dankjewel Ies! Superlief van je <3 X

      Delete
  6. Mooie foto's! En Londen is echt een geweldige stad, hè :) Ik heb weer een reisje in februari naar Londen gepland, verheug me er nu al zo op!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa, Londen is echt mijn droomstad. Er wonen duizenden mensen, maar toch heb ik het gevoel dat het mijn eigen plekje is (dat is heel raar, I know). Heel veel plezier alvast voor in Februari! (: X

      Delete
  7. Zo grappig dat ik ook met school in Londen was :) Zometeen zijn we elkaar nog tegengekomen zonder het te weten!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh wow, wat bizar! Was je ook met de boot?
      Hahaha, dat zou eigenlijk zomaar kunnen!

      Delete
  8. Beautiful pictures!

    www.julialundin.com

    ReplyDelete
  9. Ahh het klinkt echt zooo gezellig! En wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Ik kan me helemaal inleven na mijn weekje in Barcelona haha. Zo leuk om te lezen dat je je weer helemaal thuisvoelde! Dat had ik toen ik voor de tweede keer in Parijs kwam! <3 Liefs

    ReplyDelete
  10. Aaah wat een mooie foto's! Ik ben echt jaloers op jullie, hihi. Ik wil ook daar weer naartoe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ik wil ook weer terug! Londen is zo mooooooooi (:

      Delete
  11. Wow met drie koken voor vijftig mensen, ik mag er niet aan denken! Erg mooie foto's, zelf wil ik ook al een hele tijd eens naar Londen gaan. Liefs, Laura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja dat was heel heftig inderdaad, haha. Dankjewel en dat moet je zeker eens doen. Het is er prachtig (:
      Liefs! X (naamgenootjes!)

      Delete
  12. Mooie foto's! Ik hou van Londen. xx

    ReplyDelete

Thanks!