Wednesday, September 10

WHY AUTUMN IS SO MUCH BETTER THAN SUMMER

Ik zal zeker niet de eerste zijn die begint over herfstkriebels, maar waarschijnlijk wel een van de enigen die eigenlijk al staat te trappelen voor de koudere dagen sinds.... eh nouja sinds het weer warm aan het worden was eigenlijk. Ja, zomer heeft ook zo z'n leuke kanten, maar doe mijn maar herfst en winter. Warme sweaters, wollen sokken, chocolademelk en lange gezellige nachten voor het haardvuur: alleen de gedachte aan alle knus- en gezelligheid doet mijn hartje al sneller kloppen. 
Enkele maanden geleden was vrijwel niemand het met me eens als ik zei dat ik zo'n zin had in de winter, maar nu merk ik gelukkig dat steeds meer mensen zichzelf betrappen op herfstkriebels en romantische fantasieën over wandelingen over met blaadjes bezaaide bospaden. Nu kan ik eindelijk losbarsten en jullie allemaal nóg enthousiaster maken voor de herfst!

SWEATER WEATHER
Tumblr-cliché nummer één en waarschijnlijk één van de meest genoemde voordelen aan de herfst: knusse truien met winterse printjes, het liefst extreem oversized voor het 'cosy' effect. Oh jongens, hoe lang ik al wel niet uitkijk naar het moment dat ik weer een enorme trui (het liefst van m'n broer/beste vriend naturlijk) kan dragen zonder spontaan in een zwembad te veranderen. De temperatuur moet nog een paar graden zakken, maar de eerste dagen 'sweater weather' zitten er nu toch echt aan te komen (ik ben zó excited). 

WARM DRINKS
Chocolademelk met marshmallows, oneindig veel mokken (kaneel)thee en dampende beker koffie, anyone? Voor mij zal voldoende vocht binnenkrijgen de komende maanden in ieder geval geen probleem zijn. Bring it on autumn (:

MOVIE NIGHTS
Oké, stel je voor: het is zaterdagavond, jij en je beste vriendin/vriend/whatever zitten in dekentjes gewikkeld op de bank met dampende mokken chocolademelk en grote stukken chocolade (plus een enorme bak popcorn) en voor jullie ligt een stapel dvd's. Buiten tikt de regen ritmisch tegen de ramen maar binnen is het heerlijk warm: perfect voor bijvoorbeeld een Harry Potter Marathon (ehh, of een halve - 15 uur tv kijken is misschien ook niet helemaal ideaal). Eindeloos veel Romantische Komedies of Comedy's zijn natuurlijk ook geen slecht idee..

FOREST WALKS
Met een lekkere warme jas aan over de met herfstblaadjes bedekte bospaden wandelen? Yes please! De rust en stilte die overal heerst en de prachtige kastanjes en paddestoelen die overal rondslingeren; letterlijk álles is zo ontspannen en prachtig en heerlijk in het bos. Je kunt je hond meenemen, of een hond lenen en lekker gaan rennen, ontstressen en de frisse herfstlucht inademen!

PUMPKIN SPICE EVERYTHING
Het is niet voor iedereen weggelegd, maar héél erg herfstig en naar mijn mening overheerlijk: pumpkin spice lattes, pimpkin pies, pumpkin soup, pumpkin spice oatmeal, pumpkin spice cookies en ga zo maar door. Ik sta komende week als eerste in de rij voor een pumpkin spice latte bij Starbucks, haha.

RAINY DAYS AND COLD WEATHER
'Een regenachtige herfstdag en vrieskou' klinkt misschien niet heel geweldig, maar als je het een beetje anders formuleert zou het zomaar eens heel aantrekkelijk kunnen lijken. Met laarzen aan stampen in de plassen, de geur van natte, verse aarde (dat vind ik heel lekker ruiken), hardlopen en naderhand gratis douchen, dansen in de regen, fietsen door de kou (maar het toch warm hebben) en luisteren naar fijne muziek: klinkt allemaal niet heel slecht toch?


EARLY EAVENINGS
Ik vind het heerlijk als het vroeger donker begint te worden. Als ik dan laat uit school kom, of juist heel vroeg op moet fiets ik door het schemerdonker naar school of naar huis, en luister ik meestal naar rustige muziek. Overal gaan alle lichtjes aan en heel Amsterdam ziet er dan zo gezellig uit. Ik kan ongelofelijk genieten van dat soort momenten.

FAIRYLIGHTS EVERYWHERE
AND WHO DOESN'T LIKE FAIRYLIGHTS?! Ik bedoel; niets is gezelliger dan vrolijke lichtjes overal om je heen. In de winter, als het bijna tijd is voor kerst, dan stop ik altijd even bij het Leidseplein omdat het daar altijd zo mooi is. De schaatsbaan en duizenden lichtjes in de bomen en langs de huizen: overal mensen en toeristen die warme koffie en oliebollen bestellen en met hun handen in hun zakken en hoofden diep weggezakt in sjaals en hoog opstaande kragen rondkijken en duidelijk net zo genieten van alle gezelligheid als ik. Als ik daar dan zo sta vergeet ik eventjes alles om me heen. Dan is eventjes alles helemaal oké. 

READING/LEARNING INSIDE
Binnen zitten en lezen of leren voor school is in de herfst zó veel minder vervelend. Een kopje thee en wat koekjes erbij en wiskunde gaat bijna leuk lijken!

COSYNESS AND CANDLES
Naar dennenbomen of kaneel ruikende geurkaarsen (Yankee Candles for the win!) in je kamer branden, stiekem kerstliedjes draaien,  dansen in je pyjama en een (veel te) vroege kerstboom optuigen; enough said. Life doesn't get any better guys.

Het is wel duidelijk dat ik écht heel heel heel erg veel zin de de komende maanden heb, maar ik zal jullie niet nog langer vervelen met het ophemelen van vrieskou en dooie blaadjes. Wel ga ik nog een heleboel leuke dingen doen binnen dit thema, dus stay tuned (:

Heb jij stiekem ook al een beetje (heel erg) last van herfstkriebels?

Liefs,
Laura

Alle foto's in dit artikel zijn afkomstig van tumblr en dus niet door mij gemaakt of bewerkt.

19 comments:

 1. Nee, je bent niet de enige hoor! Ik heb eigenlijk ook wel hartstikke zin in de herfst:) Leuk artikel! X

  ReplyDelete
 2. Jaaa zo leuk vind ik het! Heb er ongelofelijk veel zin in.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ieeeeh, jaaaa! Ik ook (maar dat was al wel duidelijk hè, haha).
   Liefs, X

   Delete
 3. Waauw mooie foto's! En ik heb ook wel hetzelfde, stiekem vind ik de herfst het allerleukst want truien en thee en gezellig binnen als het regent, hihi! Leuke post :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alle credits naar tumblr, haha. Oh en jaaaa, en blaadjes en lichtjes en onweersbuien (: Dankjewel! X

   Delete
 4. Leuk artikel! Ik heb ook wel weer zin in die tijd! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, haha, ik ben gelukkig niet de enige (:

   Delete
 5. Leuk artikel! Ik heb ook wel weer zin in die tijd!

  ReplyDelete
 6. JAJAJA! Ik heb ook zo erg zin in de herfst en winter! Dikke truien, lange vesten, grote mokken met hete thee, heerlijk! Super leuk artikel! Liefs <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yesssss. Dampende koppen koffie en uitgebreide ontbijtjes in onesies omdat het zo koud is, haha. Dankjewel lieve Tessa! X

   Delete
 7. Wat een onwijs leuk artikel, ik zie de gezellige avondjes al helemaal voor me als ik die stukjes lees. Laat de kou maar komen hihi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, hartstikke bedankt, vind ik heel leuk om te horen (: Precies ja, kom maar op met dat herfstweer, BRING IT ON! Liefs, X

   Delete
 8. Jaaa! Ik vind de herfst/winter ook altijd veel leuker dan de zomer! Hopelijk is het heel snel echt sweater weather!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Winter > alles (ik bedoel: KERST?!?!?!)! Nog een paar weekjes en dan is het weer echt perfect (: Liefs! X

   Delete
 9. Heel leuk artikel! Je schrijft erg goed! Echt leuk om te lezen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat ongelofelijk leuk om te horen! (: Dankjewel! X

   Delete
 10. Nou ik niet hoor. Bij herfst denk ik aan op de fiets zitten en vechten tegen de wind terwijl er een grote regenwolk over me heen gaat. Bah. haha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahaha, tsja, meningen verschillen hè. Ik neem het vechten tegen de wind voor lief en probeer zo veel mogelijk te genieten van de regenbuien (: Liefs! X

   Delete

Thanks!