Sunday, August 24

DIY | POLAROIDS

Hoi. Dit is waarschijnlijk de simpelste DIY die er ooit op Lauresque is verschenen - en gaat verschijnen. Toch is dit - vooral voor een kluns (als ik) die heel erg dol is op polaroids, maar te arm is (ik kocht een spiegelreflexcamera, toen was mijn geld op) voor een polaroidcamera - super handig om te kunnen en heel erg leuk om te doen (: Oh, en de mogelijkheden met deze polaroids zijn oneindig: ze kunnen aan de muur, op schriftjes, in boekjes, op kastjes of in je agenda en ga zo maar door. Alles (letterlijk alles) wordt très tumblresque met een polaroidfoto. 



Benodigdheden
  • Fotopapier (A4 of 10 bij 15 is allebei prima)
  • Een schaar
  • Een printer, foto en computer (duh)
  • Washitape, want washitape maakt alles leuker
  • Candycanes, want het wordt kouder en nu heb ik zin in kerst.
Stap 1. Kies een foto uit en bewerk deze eventueel (zwart-wit doet het altijd heel goed op polaroids, maar er zijn genoeg leuke andere effectjes die je ook zou kunnen gebruiken).

Stap 2. Zorg dat je foto vierkant is. Dit kun je heel simpel doen op je computer, maar als je bijvoorbeeld een instagram-foto gebruikt is dit natuurlijk niet meer nodig. Hierboven heb ik Windows Photo Gallery gebruikt (dit programma gebruik ik meestal voor mijn fotobewerking).

Stap 3. Print je foto uit. Zorg er hierbij voor dat er sowieso nog ruimte om de foto heen is; vooral aan de onderkant, want dat is waar een polaroidfoto altijd dat kenmerkende extra stukje wit heeft! Let er ook op dat je de instellingen aanpast aan het fotopapier en de grootte hiervan. Ook kun je nog gebruik maken van andere instellingen om te zorgen dat de kwaliteit hoog is en dat de foto vierkant blijft (hiervoor deselecteer je "afbeelding aan lijst aanpassen").

Stap 4. Knip de overbodige randjes wit van je polaroid af (ik heb hiervoor een schaar gebruikt, maar met een papiersnijder is het resultaat natuurlijk nog nét wat strakker). 

Stap 5. Doe whatever je wilt met je polaroid: plak 'm aan de muur met washitape, steek 'm in je agenda of maak er eerst nog 20 voor een hele collage. Oh, en eet natuurlijk die leuke candy-canes op (of bewaar ze voor in de kerstboom) (:

Ben jij ook zo dol op polaroids? 

Liefs,
Laura

16 comments:

  1. Ik houd van makkelijke d.i.y projecten, heerlijk toch?! Mooi gedaan én candy canes zijn lekker! X

    ReplyDelete
  2. JA JA JA DIT IS LITERALLY ZO LEUK EN DIE POES IS LEUK EN IK HEB OOK ZIN IN KERST. DOEI LAURA

    ReplyDelete
    Replies
    1. AW AW AW DANKJE. EN JA. TAMMIE IS LEUK. EN JA KERST. OMG JA KERST. DOEI CLAUDIA.

      Delete
  3. Ik vind het echt harstikke leuk! Je moet maar op het idee komen!
    Liefs, Tessa

    ReplyDelete
  4. Simpel, maar wel super leuk!

    Jules x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb er echt heel veel plezier aan inderdaad, hoe simpel het ook is! Mijn dagboekjes/muren/alles hangen/zijn helemaal volgeplakt met polaroids en het staat zó leuk, haha (: X Laura

      Delete
  5. Dit heb ik zelf ook bij mij op de kamer gedaan. Heel erg leuk! Toch zou ik graag een echte polaroid camera willen hebben. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa ik wil ook héél graag een polaroid camera (dezelfde als alfie, een fujifilm instax mini 8 in het zwart of wit) (: X

      Delete
  6. Aah, wat vet leuk gedaan! Ik vind polaroids zo onwijs leuk en schattig, jammer dat een echte camera zo duur is. Gelukkig zie je nu overal DIY's, zoals deze. Echt heel leuk, ik ga het deze week gelijk proberen! En wat heb je een lieve kat, echt een fotomodel, haha. Je blog is trouwens heel leuk, ik volg je nu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh, thanks! Ik heb jouw blog ook even bekeken en die vind ik ook heel erg leuk (: Liefs! ♥

      Delete
  7. Echt super leuk gedaan! Ziet er zo leuk uit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Het is ook echt heel erg leuk om te doen eigenlijk! ♥

      Delete
  8. Dit is gaaf. Heel simpel en dat vind ik leuk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, leuk om te horen! Ik ben ook dol op simpele DIY's: lekker om rustig een middagje te doen, je hoeft er niet eens bij na te denken. Gewoon 'nu knip ik hier' 'nu print ik dat uit' haha, zó relaxed (: X

      Delete

Thanks!