Wednesday, October 26

an incredibly elaborate q&a about pretty much everything• • •

Soms haalt het Leven je in. Dan tackelt ze je en rent ze daarna door zonder om te kijken. En dan lig je daar, op de grond, een hoopje ongeluk. Nu kun je twee dingen doen: óf janken óf janken. Oh, ja, en je kunt ook opstaan en verder gaan  - maar dat is alleen voor koele kikkers en, let's be honest, dat ben ik niet. Dus afgelopen week heb ik gejankt, want het Leven haalde me in, gooide me omver en liet me liggen. Dat is soms nodig, janken bedoel ik. En nu probeer ik koele kikker te zijn en op te staan. Of, nouja, opkrabbelen. En verder kruipen. Zoiets. Dus: hoi! Ik leef weer. En drie eeuwen geleden wilde ik een q&a doen over vanalles en nogwat, die heb ik alleen nooit afgemaak - dat doe ik nu dus maar. Jullie hadden leuke vragen. Hopelijk heb ik ook enigszins amusante antwoorden.   • femmeijboomWat zijn je gedachten als je nu naar je allereerste blogpost kijkt?
'Dear. Lord. Please. Save. Me.'

Maar, maar, maar: iedereen begint ergens en hoewel ik echt door de grond wil zakken als ik de content zie die ik voorheen publiceerde ben ik niet van plan ooit iets te verwijderen. Het is zo makkelijk om jezelf kwijt te raken of om te denken dat iedereen perfect is en altijd is geweest - als ik zelf naar andere creatives kijk stamp ik mezelf vaak meteen de grond in. Daarom vind ik het een fijn idee dat als anderen mij opzoeken ze kunnen zien dat ik 1) alles behalve perfect ben (daarom ben ik op social media zo open en eerlijk mogelijk) en 2) dat ik wat ik nu kan en doe écht niet in één dag heb geleerd. 

 • ishmStipjes sokken of stipjes onderbroek 🌚
Eh, allebei? Maar misschien eerder onderbroek. Ik hou van stipjes-onderbroeken.

 • lbs_sarahIk zou ook graag wat meer weten over de schrijversacademie. Is het ook mogelijk om dit vanuit België te volgen? En welke telefoon gebruik je?
Ik ga in de toekomst misschien meer schrijven over mijn opleiding - voor nu kan ik je vertellen dat het een onwijs tof avontuur is en daarnaast lekker easy-going en behapbaar. De schrijversacademie zit door heel Nederland, maar niet in België. Als je dicht bij de grens woont is het misschien mogelijk om heen en weer te reizen? We hebben sowieso maar heel weinig contacturen. 

Verder heb ik een Samsung Galaxy SIII Neo. Heel erg oud. Heel erg kapot. Heel erg aan vervanging toe.


 • ninas.cornerKan je uitleggen wat voor soort break je nam? Deed je niet mee aan een mindfulness iets?
Ik heb een poosje terug een retreat gedaan: tijdens een retreat of retraite trek je je eigenlijk letterlijk terug. Je mediteert veel, leeft aan de hand van een heel strak schema en beoefent mindfulness en meditatie. Retreats worden vaak ook in stilte gehouden en helpen om tot jezelf te komen en eventueel emoties of ervaringen te verwerken. Het is iets dat veel wordt gedaan binnen boeddhistische en hindoeïstische cultuur en voor mij was het een van de belangrijkste en bijzonderste dingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan. 

 • verdraaideIk vind altijd die kleine/fijne vragen leuk ☺ welke thee vind je op dit moment lekker? Wat is je favoriete tijd van de dag? 💛
Same, same, same. Ik drink het allerliefste saliethee en mijn favoriete moment van de dag is de ochtendschemering: als er mist hangt en de wereld nog slaapt.

Gooey - Glass Animals

 • luna.aznalIs there a person that inspires you? 🌟
Gosh, SO many people inspire me. Photographers, writers, artists, beautiful human beings from all over the world. If you learn to look at things a certain way, everything becomes inspiration.

Uhm. FOLLOW UR GUTS.

Maak, maak, maak. Niet overdenken - doen! Ik heb dagen naar lege velletjes gestaard en gepiekerd over wat ik wilde maken, ik was bang dat ik het niet kon, dat ik het zou verpesten en als het dan niet lukte gaf ik op. Dan zat ik vast in mijn hoofd, met mijn handen in mijn haar en blokkeerde ik compleet. De enige manier om daar weer uit te komen is om opnieuw te proberen. Andere dingen te proberen, om je heen te kijken. Niet te kritisch zijn. Doen!

 • silke_mouchettexWelk boek is jou van alle boeken dat je hebt gelezen het meest bijgebleven? Toen je met bloggen begon, was je toen bang voor de commentaar van mensen uit je directe omgeving? En 'schaamde' jij je voor je blog, of had je er geen probleem mee als iedereen uit je omgeving dat wist?
Jeeeeetje, wat een moeilijke vragen. Er zijn zóveel mooie boeken - ik heb een serie boeken van Anne West vier keer achter elkaar gelezen toen ik jonger was. En Hasse Simonsdochter is nog zo'n boek dat ik altijd zal onthouden - het is een kinderboek, maar eigenlijk meer een soort feministische powerroman. Verder vond ik Frankenstein van Mary Shelley heel mooi, The Old Man And The Sea van Ernest Hemmingway, Into The Wild van Jon Krakauer, White Fang van Jack London, The Wildwood Series van Colin Meloy (!) en Graceling van Kristin Cashore. Maar Eleanor & Park van Rainbow Rowell en Wonder van Palacio zijn allemaal ook geweldig. Dusseh - kies er zelf maar een uit, haha. 

Wat bloggen betreft: ik vond het in het begin doodeng, vertelde het aan niemand en deelde niets op social media. Uiteindelijk is het allemaal heel geleidelijk gegaan, van een korte post op instagram (aan mijn 53 volgers) tot een berichtje op facebook en daarna af en toe een opmerking van een vriend of vriendin. Het bleef allemaal heel spannend, maar ik heb nooit negatieve reacties gehad, dat was uiteindelijk een enorme geruststelling. • lydiavdvoordeAls het niet mogelijk zou zijn om een blog te hebben, wat zou je dan het liefst willen doen?
Eeeeehm, dan word ik fotograaf. Of documentairemaakster. Of gewoon boekenschrijver. Of schilder. Ofzo.

 • _._beertje_._1.Hoe bewerk je je foto's en video's? 2. Waar word je blij van? 3. Wat is je lievelingsdier? :)
1. VSCO Cam & Adobe Lightroom.
2. Raindrops on roses and whiskers on kittens, bright copper kettles and warm woolen mittens, brown paper packages tied up with string, these are a few of my faaaaavourite things
3. Tammie en Madiba natuurlijk (dat zijn onze katten, haha).

 • olimpiaslnI would like to know, how do you travel on your own? What places do you want to visit next? And what are some of your favourite instagram/tumblr accounts?
I wouldn't know how to travel differently. I just pack my bags and go. I like soltitude and experiencing things on my own. My emotions and reactions are usually so extreme and intense that when I want to share them with the people around me I feel misunderstood and alone. When I'm on my own I can just let everything wash over me and marvel about the beauty around me without feeling like an overemotional freak. 

I'm probably going to discover Asia next year - I've still got a lot of planning to do, but if all is well I'll be leaving in about seven months! 

As for the instagram/tumblr accounts, these are pretty rad:

insta: @sonoratmw @perksofbeingcecy @colesprouse

tumblr: coqillage - suspiciousmilk - malifischer - onverenigbaar - chyillax
 • loveforpancakesHoe kom je aan van die leuke fancy opdrachten zoals fotograferen voor Urban Outfitters? Wat wil je gaan doen na de schrijversacademie? Maak je je zorgen over of je aan een baan komt na de schrijversacademie? (Niet om je te laten stressen hoor 🙈 maar ik ben aan het twijfelen of ik ook een 'creatieve' opleiding wil doen en dit houdt me een beetje tegen) Wie is je favoriete kunstenaar/schilder? Welk kunstmuseum raadt je absoluut aan? 😊
Pfff, heel eerlijk? Geen idee! Ik zou graag wat meer tijd investeren in mijn blog en een beetje zakelijker te werk gaan, maar tot nu toe is alles een beetje op mijn pad gekomen. Ik krijg mailtjes of kom via via met bedrijven of merken in contact. Ik heb echt totaal geen strategie ofzo. Na de schrijversacademie wil ik Engelse taal en cultuur gaan studeren. Of reizen. Of allebei. Zoiets. Maar wie weet ben ik tegen die tijd met allemaal andere dingen bezig. 

Ik heb me heel veel zorgen gemaakt om van alles. Ik vind de toekomst best en af en toe. Aan de andere kant ben ik heel erg open minded en weet ik ook zeker dat ik altijd wel wat te doen zal hebben. We leven in een tijdperk met zó veel mogelijkheden: ik zou mijn blog verder kunnen uitbreiden, intensiever aan de slag kunnen met fotograferen, schilderijen en illustraties verkopen, voor een tijdschrift schrijven of freelance teksten gaan schrijven. En als niets lukt ga ik rondreizen, voor kost en inwoning werken op boerderijen. Zoiets. Er is altijd een uitweg. Ik heb wel het voordeel dat geld echt compleet geen betekenis voor me heeft: zolang ik kan overleven vind ik het prima. Geen fancy dinertjes of dure schoenen? Fine! Ik probeer zo min mogelijk waarde te hechten aan spullen - uiteindelijk zijn het de ervaringen, mensen en herinneringen die ertoe doen.

Museum: Foam, Van Gogh, Tate Modern, Eye


 • jazz__rockzWhere do you see yourself in 10 years time?
Geez. Uhm. I don't know? I'll be 28 by then. Maybe living in a lovely studio (concrete floor, white walls, hanging plants everywhere, frames leaning against the walls, HUGE windows, heaps of light) in some foreign country, after having published my very own book. Something like that. Writing, drawing, taing photos and painting every single day. Oh and, ehm, a boyfriend maybe? Or girlfriend? Who knows what might happen ;)

 • lamyrthille1. Hoe ervaar jij het om in de overgangsfase van kind naar een volwassen vrouw te zitten? In welk opzicht zie je het als iets positiefs en wat ga je missen aan je jeugd? Heb je tips voor hoe je jezelf kan blijven/worden rond deze leeftijd? 2. Hoe kom jij aan inspiratie voor foto's, artikels, verhalen, kunstwerken en instagram captions? 3. Wat vind je de leukste soort fotografie? Portret, food, styling of iets anders? 4. Hoe heb jij je niche gevonden voor je blog? Of heb je die nog niet? 5. Welke blogger/instagrammer/youtuber inspireert jou? 6. Hoe heb je zo goed Engels geleerd? :) Sorry voor al die vragen haha, je hoeft natuurlijk niet alles te beantwoorden hoor haha 🙈
Myrthe wat doe je me aan?! Ehm.

1. Ik heb heel veel meegemaakt de afgelopen paar jaar en soms denk ik dat ik de overgangsfase een beetje heb overgeslagen. Dat ik BOEM opeens volwassen moest zijn en ben geworden. Niet dat ik echt helemaal volwassen ben ofzo, maar ik heb niet echt kunnen leren, proberen of experimenteren. Ik moest gewoon meteen de wereld facen en dat vind ik soms best jammer. Aan de andere kant is er nog zoveel nieuws om te zien en te doen en te ervaren en ben je als mens natuurlijk nooit uitgeleerd - ik moet alleen mijn inner-kind een beetje terugvinden. Uiteindelijk denk ik dat dat ook de beste manier is om volwassen te worden: gewoon niet. Je leert een heleboel, maar het is zó zonde om je kinderlijkheid te verliezen. Je zorgeloosheid en schaamteloosheid. We moeten wel een beetje plezier blijven maken, toch? 

Wat jezelf blijven/worden betreft: tsja. Ik vind het zelf ook heel erg moeilijk. Volgens mij is er niet een manier om jezelf te vinden of te blijven of te worden. Je verandert door de jaren heen, je verbetert jezelf, je leert en ontwikkelt. Ik heb zelf mijn onzekerheid heel erg laten leiden en dat is zo jammer. Ik heb jarenlang geprobeerd iemand te zijn die ik niet ben. Door te proberen iets anders te zijn vertelde ik mezelf eigenlijk dat ik niet goed genoeg was - dat maakte alles alleen maar erger. Wees altijd lief voor jezelf: je bent goed zoals je bent. Omring jezelf met mensen die je dat doen geloven. Bij wie je jezelf mag en kan zijn. 

2. De wereld. Alles. Iedereen. 

3. Ik ben dol op alle soorten fotografie. Styling is uitdagend omdat ik onwijs perfectionistisch ben, maar wel heel leuk omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Mijn voorkeur heeft altijd een beetje bij portretten gelegen, maar de laatste tijd ben ik ook veel bezig met streetstyle en landschappen. Het is zo tof om een bepaalde sfeer of omgeving vast te leggen op zo'n manier dat iemand het gevoel heeft erbij te zijn wanneer hij/zij naar een foto kijkt. 

4. Ik heb geen blogniche. Ik word altijd een beetje duizelig als ik daar over nadenk. 

5. Ehm. Zoveel. Zoveel. Zoveel. Ik hou van Dodie. En van The Messy Heads. En van jou. Weet je wel hoe bizar getalenteerd jij bent?! Dat mag ook wel eens gezegd worden ;)
 • isabeldotHow do you stay motivated & productive? ✨
I'm an incredibly restless person. I can't stand doing nothing. So motivation isn't the problem. Being productive can be a bit of a struggle sometimes though. Especially when I'm going through a rough time - when I'm having loads of anxiety attacks, or am feeling very down and tired all the time I tend to stop doing the things that make me feel better. Which is very paradoxal and stupid, but it happens all the time. I have, however, eventually figured out a way to keep myself busy. I just need to force myself to start doing things. Even if  it's just scribbling down a couple of words: it usually helps!


 • maikasfoodblogWhat's your favourite pair of socks? (Mine are mint green with cute giraffes. I got them with my friend when we were in Cardiff.)
My favourite pair of socks is very boring: grey and white and made of wool. VERY warm and VERY comfi. Yours are a lot more fun though.


 • mrs.fienAls je een dier zou zijn, welke zou je zijn?

Waarschijnlijk een tijger. Denk ik.


 • amberjansxxHoe zou jij een perfecte dag beschrijven?✨
Opstaan met de zon. Warme thee, uitgebreid ontbijten. Koffie en een krantje en lange wandelingen langs het strand. Zelfgebakken koekjes en lezen op de bank of naast de verwarming. Zwemmen in de zee en dansen om een kampvuur. Vegan marshmallows op een stokje, schrijven in de schemering. Slapen onder de sterren.


 • ateacupofmewat is de leukste plek die je hebt bezocht tot nu toe? 😚💕

Pffff, ik heb zoveel mooie dingen gezien. Bolivia, Brazilië, Sicilië, Londen, Rome, Schotland. Ik weet het niet. De wereld?Probably The Theory of Everything. Or Edvard Munch - a documentary by Peter Watkins. Or The Danish Girl. Or Now Is Good. And Into The Wild was pretty good, too.


 • marleen.mariaWat voor soort boeken vind je leuk? Hoeveel boeken lees je per jaar?
Ik lees vrijwel ieder genre, eigenlijk. Britse literatuur vind ik denk ik wel het allerleukst. En fantasy - dat gaat me nooit vervelen. Per jaar? Geen idee, 50? Ongeveer.


 • giag_fromeneeIf you can choose one thing to do for the rest of your life what would it be and why?🌹🌙

As in: a job? I guess I'd choose writer then. Otherwise I think breathing would be a good answer.


 • rising.sunsetsWhere does the name lauresque come from? Or what does it mean?🙈🍂
Lauresque is an adjective used to describe all things Laura. All things me. My brother sometimes uses it to mock me: 'oh that's soooooooooooooooooo lauresque.' he then says, rolling his eyes. I came up with it out of the blue and stuck with it. It sounds catchy.

Life is our challenge. It throws at us whatever we have to face to learn what we don't know yet.


Een  publicatie in een groot magazine. Flow ofzo. Dat zou heel vet zijn.


 • tajfellWhat are your short/long term projects?
Short term: I'm working on a coffee-table book.

Long term: I've got some reaaaaallly exciting stuff coming up. I can't really elaborate yet, but it's going to be sick! And I'm also working on some new series for this website. I'm going to be interviewing loads of people and I'm also going to start filming again. I'm hyped!


Het voelt heel stom om toe te geven (aan de andere kant: hoera voor oprechtheid en zelfreflectie?), maar jaloezie is één van mijn slechtste eigenschappen. Ik ben snel onzeker en dat zet zich vaak om in jaloersheid. Gelukkig weet ik inmiddels een beetje hoe mijn brein werkt en kan ik het herkennen, maar als iemand iets heeeeeel moois maakt of een tof idee heeft denk ik eerst: shit Lau, zoiets kan jij écht niet. Dat gaat je nooit lukken. Wat ben jíj een mislukkeling. Daarna word ik jaloers. Omdat dat makkelijker is dan onzeker en ongelukkig zijn. Vervolgens word ik heel boos op mezelf omdat ik jaloers ben en dan word ik verdrietig. Dat gaat dan heel lang door tot ik me focus op iets anders en mijn gedachten kan verplaatsen, dan kom ik erachter dat het allemaal wel mee valt en dat er belangrijkere dingen in het leven zijn.


I'd run around naked and go skinny dipping every day. Then, once I get bored, I'd learn how to fly an airplane and travel around the world.


• • •10 comments:

 1. Dit is echt superleuk om te lezen. Je geeft echt hele leuke antwoorden, maar ik vind dat alle lezers ook een complimentje verdienen: er zitten zoveel gekke, interessante en leuke vragen tussen. Ik herken heel wat dingen die je schrijft. Dan heb ik echt zoiets van: Hé, ik ben niet de enige! Je gaat het nog heel ver schoppen Laura! xoxo Desi

  ReplyDelete
 2. Fijn om te lezen. Wat inspirerend trouwens dat je een retreat gedaan hebt en dat het zo goed gevoeld heeft. Lijkt me een hele bijzondere ervaring. En wauw, Laura, wat een prachtige portretten tussendoor. Zo ontzettend mooi!

  ReplyDelete
 3. Heerlijk leesvoer dit! Ik heb je schrijfsels gemist, ook al ken ik je blog pas net. Herkenbaar ook hier en daar.

  ReplyDelete
 4. ahhhhhh love it!! thanks laura for answering!! I'm really looking forward to new videos!

  ReplyDelete
 5. haha er zitten zulke leuke vragen & antwoorden tussen :-) !

  ReplyDelete
 6. Super leuk deze q&a. Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag!! Wauw, Brazilië, wat gaaf! xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. also: much luf voor de peachy/oranje ish touch op je blog! ;)

   Delete
 7. Zo een leuke post en leuk om wat meer over je te weten te komen :) Ik heb mijn blog ook zo lang geheim gehouden en vind het nog steeds spannend als ik er aan denk dat vrienden van mij het vinden!! Sofie xx

  https://letyourhairdownsofie.blogspot.be

  ReplyDelete
 8. Wat een een prachtige antwoorden! Je bent echt een voorbeeld, een inspiratie :)

  ReplyDelete
 9. Een lekker lange q&a, love it! Jeetje, heb jij echt zoveel favoriete boeken? Ik was echt onder de indruk,haha. Misschien moet ik binnenkort toch maar weer eens langs de bibliotheek.

  ReplyDelete

Thanks!