Monday, June 13

the london diaries: a prefaceVanavond om kwart over zeven stap ik op de bus en vertrek ik naar Londen. Ik zal zitten knikkebollen tot we in Brussel aankomen - daar stap ik over op een andere bus die me vervolgens naar de andere kant van het grote water zal voeren. Ik heb een playlist samengesteld met oneindig veel nummers die me aan Londen doen denken en zal hopelijk na heel lang zachtjes mee te hebben gewiegd op de muziek in slaap vallen. Na een paar keer verward knipperen besef ik me dan dat ik ben ontwaakt in Engeland. Oh, glorious country of tea and biscuits. Om kwart over acht 's ochtends verlaat ik het voertuig (dat ik tegen die tijd waarschijnlijk héél erg zat zal zijn) en dan sta ik op London Victoria. Ready to explore zhe city. Dan ben ik thuis. En dit is wat ik ga doen:1. BREAKFAST AT COSTA'S

Beans on toast? Porridge? Anyone? Als ik aan Engeland denk, dan denk ik aan ontbijt. En aan Costa. En aan ontbijten bij Costa. Dus dat ga ik doen.

2. NOTTING HILL: HERE I COME

Op instagram heb ik een poosje terug een stukje geschreven over waarom ik zo spontaan een tripje naar Londen heb geboekt. Eind juni is het vijf maanden geleden dat mijn beste vriendin is overleden. Twee jaar geleden zijn we samen in Londen geweest en omdat ik haar zo verschrikkelijk mis wil ik ons reisje een beetje herbeleven. Zaterdag 12 juli 2014 bezochten we samen Portobello Market, dansten we door Portobello Street, aten we ijsjes (ik een Magnum, zij een twister), kochten we blueberries voor twee pond en werden we samen verliefd op Notting Hill. Daar wil ik dus ook het liefst meteen naar terug. 

3. CRUMPETS, SHORTBREAD, SCONES  

Me wants aaaaaaaaaaaaaaaaall zhe British foodz.

4. VINTAGE SHOPPING IN SHOREDITCH

Want Vintage. Want Shoreditch. Want hip. Want duurzaam.

5. SAINSBURY'S, TESCO'S

Als ik íets leuk vind aan andere landen, dan zijn het de verschillende supermarkten. Mijn vreemde voorliefde begon in België bij de Delhaize en in Frankrijk bij de Intermarché. In Engeland kan ik uren rondstruinen door Sainsbury's en Tesco's. Dan koop ik instant porridge in alle smaken, shortbread voor 80 pence en Engelse thee. Om mee te nemen naar huis. 

6. COFFEE @ CAFFE NERO

Caffe Nero was in 2014 onze favoriete spot en dus moet ik absoluut een sojacappuccino drinken in het filiaal tegenover de Big Ben. Ik weet nog heel goed dat we daar de metro uitstapten en ons afvroegen waar de zon was gebleven. 'Waar komt die enorme schaduw vandaan?' Vroegen we in koor - toen keken we op en stonden we oog in oog met Mr. Big Ben. Flabbergasted. 

7. CHEEKY NANDO'S

Because British.what would you do in london?

foto door Sophie

www.sophievstheuniverse.com


14 comments:

 1. Mocht je nog wat tijd over hebben is picadilly circus ook een heel erg leuke buurt!

  ReplyDelete
 2. Wat tof dat je richting Londen gaat!

  ReplyDelete
 3. Oh jaa, buitenlandse supermarkten! ♡ Mooi om zo'n reisje hertebeleven. Veel plezier!

  ReplyDelete
 4. Wat ontzettend tof allemaal, Heel veel plezier!
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 5. Wat mooi zeg om zo'n reisje te herbeleven. Geniet ervan en van aaaaaaall zhe British foodz<3

  ReplyDelete
 6. Wat mooi en knap dat je dit doet Laura! Ik hoop dat je het mooi gaat hebben en er ook van geniet <3

  ReplyDelete
 7. Cheeeeky nandoooo's ;) Ik hoop dat het je goed doet om terug te gaan en dat je superveel plezier hebt (en veel ontbijt kan eten)!! xxx

  ReplyDelete
 8. Wat mooi om zo'n reis opnieuw te maken, hopelijk doet het je goed! Als je nog zin hebt in musea: het Science museum is heel leuk om te bezoeken!

  ReplyDelete
 9. Super tof! Heel veel plezier en ik ben benieuwd nar je verhalen. Ik zou naar primrose hill gaan, want het uitzicht is daar echt prachtig

  ReplyDelete
 10. Mooi verhaal zit er achter deze reis. Enjoy Laura!

  ReplyDelete
 11. Wat een mooi verhaal zit er achter deze reis, ik hoop dat het zal zijn zoals je hoopt dat het zal zijn. Heel veel plezier en ik bewonder je echt enorm, dat je dit soort gevoelige maar toch hele inspirerende dingen deelt.

  ReplyDelete
 12. Wat leuk, ik zie graag de foto's van je dag binnenkort verschijnen. Mooi maar ook verdrietig verhaal zit achter je reis..

  ReplyDelete
 13. Ik ben al benieuwd naar je Londen verslag achteraf.
  Geniet van je reisje!

  ReplyDelete

Thanks!