Thursday, June 11

14 DINGEN DIE IK DEZE ZOMER WIL/GA DOEN


Met de brandende zon boven me en een glaasje verse jus d'orange naast me zit ik in de zon te werken. Onze tuin is een kleurige chaos van bloemetjes en te lang geworden gras en Tammie (onze kat) en Madabi (onze nieuwe kitten) dartelen door de hoge sprieten en stengels van onbekende bloemsoorten. Ik heb nog een hele zware toetsweek voor de boeg en moet dus keihard leren, maar toch kan ik het niet laten zo af en toe even weg te dromen bij het idee aan de komende zomer. Het heerlijke weer speelt daar natuurlijk ook een grote rol in. Soms vergeet ik zelfs even dat de vakantie nog moet beginnen. 

Anyway, tijdens het dagdromen maakte ik een lijstje van veertien dingen die ik ga doen en heel graag zou wíllen doen deze zomer (totáál geen uistelgedrag hoor). Mijn enthousiasme over het vooruitzicht op zes weken vrijheid en genieten is haast niet in woorden uit te drukken en alle geweldige plannen die ik tot nu toe al heb gemaakt dragen ook een aardig steentje bij aan het sprongetje dat mijn hart iedere keer dat ik aan de vakantie denk maakt... • INTERRAILEN DOOR EUROPA •


Het is nog niet 100% zeker, maar als het goed is ga ik met twee superlieve vriendinnetjes voor tien dagen door Europa reizen deze zomer. We willen o.a. Berlijn, Praag en Boedapest bezoeken en verblijven 's nachts in hostels. Ik heb er ongelofelijk veel zin in, het vooruitzicht op zoveel reizen doet mijn avonturiers-hartje harder kloppen. Er moet nog een heleboel geregeld en gedaan worden, maar ik ben nú al aan het dromen over zonovergoten terrasjes en eindeloze avonden gevuld met gezelligheid, feestjes en wilde avonturen.

• HÉÉL VEEL IJSJES ETEN •


Want zomer. Want lekker. Want genieten.

• ZWEMMEN! (EN BRUIN WORDEN) •


Als het zo verschrikkelijk warm is doe ik niets liever dan zwemmen (ik leef 's zomers praktisch in het water). Met vrienden dollen in het water, baantjes trekken of gewoon een beetje pootjebaden: alles is prima, zolang er maar veel water en gespetter involved is. En na het zwemmen rest er natuurlijk niets dan zonnebaden: deze zomer ga ik (hopelijk) ongelofelijk bruin worden.

• ONDER DE STERRENHEMEL SLAPEN •


Weggekropen onder tien dekens (vallende) sterren kijken en zoeken naar sterrenbeelden, vliegtuigen en satellieten spotten en luisteren naar de geluiden van de wilde natuur en het geruis van de wind. Dat klinkt me als muziek in de oren.

• ZWEMMEN IN DE REGEN •


Want zwemmen in de regen is het allerfijnste dat er is.

• LONGBOARDEN •


Volgensmij heb ik nog niet eerder geschreven over mijn passie voor longboarden. Dat ligt denk ik voornamelijk aan het feit dat ik geen eigen longboard heb. Ik heb echter al veel geboard met vrienden (op geleende boards) en wil deze zomer heel graag meer oefenen.

• EEN PLAYLIST SAMENSTELLEN VAN AL MIJN FAVORIETE SUMMER-VIBE NUMMERS •


En iedere keer dat ik de playlist beluister terugdenken aan de meest geweldige weken van m'n leven.

• NAAR ENGELAND •


Hell yeah! Mijn moeder, broertje en ik gaan tien dagen door Engeland en Schotland toeren. We bezoeken onder andere New Castle en Edinburgh en asdfghjklnbvcxqwerty ik kan mijn excitement nauwelijks controleren. Vooral onze stop in Edinburg is een droom die uitkomt <3

• HEEL VEEL KIEKJES NEMEN •


Ik vrees dat mijn laptop na de vakantie compleet zal crashen: de hoeveelheid foto's die er deze zomer bij gaan komen is waarschijnlijk bizar, haha.

• NAAR ZO VEEL MOGELIJK FESTIVALS •


Ik ben afgelopen week naar A Day Of Wonder geweest en kaartjes voor onder andere Lowlands en Woo Hah zijn ook al in de pocket. Dagen gevuld met muziek, gedans en gezelligheid, here I come!

• HEEL VEEL LEZEN •


Naast alle ongelofelijk leuke activiteiten die al op de planning staan wil ik ook graag heel veel ontspannen en er ligt dus al een enorme stapel ongelezen boeken op me te wachten. De afgelopen tijd heb ik totáál geen tijd gehad om te lezen en dus heb ik een hoop in te halen!

• EEN SUMMER-DIARY BIJHOUDEN •


Ik weet nu al bijna zeker dat ik het niet vol ga houden om zes weken lang iedere dag een dagboek bij te houden, maar ik wil wel graag proberen om zo af en toe wat te schrijven over mijn avonturen. Afgelopen zomer heb ik dat ook gedaan en toen ik laatst mijn dagboekje teruglas vond ik dat zó verschrikkelijk leuk dat ik deze zomer absoluut weer een poging ga wagen!

• KAMPVUREN EN JAMSESSIES •


Stel je voor: zwoele zomeravonden rond het kampvuur, marshmallows roosteren en gitaarspel vergezeld door vrolijk gezang. Klinkt dat niet heel heel heel erg fijn? Dat lijkt mij dus ook.

• SMOOTHIES MAKEN IN ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG •


Want hallo: tijd te veel + warm weer + fruit = oneindig veel smoothies!
WAT GA JIJ DEZE ZOMER ALLEMAAL DOEN?


22 comments:

 1. Wat een heerlijke plannen!

  ReplyDelete
 2. Super veel leuke plannen voor de zomer! Ik ga direct na mijn tentamens ook zo'n lijstje maken :)

  ReplyDelete
 3. Dat klinkt als een perfecte zomer! Have funnnn!

  ReplyDelete
 4. onder de hemel slapen het mooiste/leukste wat er is!

  ReplyDelete
 5. Oen dat interrailen lijkt me ook erg gaaf! Ikzelf ga op fietsvakantie en kom ook door Berlijn! (:

  ReplyDelete
 6. Wat een fijn lijstje zeg, hoe leuk zou het zijn als je dit ook echt allemaal kunt doen van de zomer!
  Heel veel succes met die toetsweek!!

  ReplyDelete
 7. Oooh superleuke plannen, ik ga de mijne daar wat aan spiegelen denk ik, haha! Ik ga ook touren door Engeland :D Leuke vooruitzichten he!!

  ReplyDelete
 8. IK HOOP ZO ERG DAT MIJN MOEDER 'JA' ZEGT WANT IK WIL GAAAAAN!!! (anders ga ik gewoon een weekendje naar Berlijn fixen ofzoiets, idk)

  xxx

  ReplyDelete
 9. Wat een fijn lijstje! Wordt vast en zeker een mooie zomer :)

  Liefs,
  Pauline

  ReplyDelete
 10. Ohh dit klinkt zo heerlijk<33 Alvast wegdromen bij de vakantie terwijl je eigenlijk moet studeren is my favourite thing to do haha. Dat interrailen is echt heel gaaf zeg!!
  X Emma

  ReplyDelete
 11. Gewikkeld in een dekentje onder de sterrenhemel slapen, yes please! En de kampvuren en jamsessies! Dat zijn de gezelligste zomerdingen! Heerlijk, ik kijk er ook al zo ontzettend naar uit. Nog even bikkelen lieverd! Knuffel :)

  ReplyDelete
 12. Wat een heerlijk lijstje! Ik ga deze zomer naar Londen dus daar kijk ik heel erg naar uit. Ik wil vooral veel ijsjes eten en genieten

  ReplyDelete
 13. Als ik dit zo lees komt het helemaal goed met jou zomer haha! Interrailen & touren door Engeland, toe maar! :D En jaaaa, zwemmen in de regen! Nu nog een zwembad regelen haha.

  ReplyDelete
 14. Interrailen is zeker een aanrader, vooral naar Berlijn en Praag is het goed te doen! En dat zijn ook erg leuke steden.

  ReplyDelete
 15. Ik zit met m'n hoofd stiekem ook al een beetje in de zomervakantie, hihi. Interrailen is echt héél tof, echt een avontuurtje inderdaad! Dus ik hoop voor je dat het doorgaat! En festivals aaah<3

  ReplyDelete
 16. Wat een leuke plannen Laura! Ik hoop voor je dat het interrailen doorgaat! Longboarden is ook een passie van mij, hihi:) Nog 4 weken en dan heb ik mijn eigen longboard...:) Liefs!

  ReplyDelete
 17. Wat heb je leuke plannen op je lijstje staan. Veel plezier alvast met al het leuks dat je gaat doen!

  ReplyDelete
 18. Leuke plannen! Ik heb zo'n zin in de zomervakantie!

  ReplyDelete
 19. Wat een superleuke plannen! Misschien moet ik ook zo'n to do list maken (typt ze, terwijl ze naar haar fans examenbundel kijkt en eigelijk moet oefenen voor het herexamen. Totaal geen uitstel gedrag.) x I

  BLOG: http://www.isabeldot.blogspot.com/

  ReplyDelete
 20. Wat een mooie plannen voor de zomer! Interrailen door Europa lijkt me super tof!

  ReplyDelete
 21. Wat een super leuke plannen! Interrailen door Europa lijkt mij ook ontzettend gaaf.

  ReplyDelete

Thanks!