Sunday, April 12

OUTFIT: KARAMELCAPPUCCINO'S EN CACAOBONEN

Verlangend staar ik naar het blokje fudge op het schoteltje van Naomi's karamelcappuccino. Als de Hema-medewerkster vervolgens mijn kopje koffie klaarmaakt stel ik teleurgesteld vast dat de lekkernij alleen bedoelt is voor mensen die graag karamelcappuccino's drinken. Ik drink liever zwarte koffie. Helaas. Oneerlijk eigenlijk: de mensen die al lekkere zoetigheid in hun koffie hebben krijgen óók nog eens lekkere zoetigheid op hun schoteltje. Mensen als ik, die graag genieten van een puur kopje zwarte hemel (Hema-koffie valt echter eerder onder de categorie zwarte hel, maargoed) krijgen dat niet. En dat terwijl ik verdomme betaal voor wat water met een smaakje. Dan mag er op z'n minst een goedkoop chocolaatje bij. Vind ik. H&M Cardigan |  PRIMARK Top | VINTAGE Jacket | BERSCHKA Jeans | CONVERSE Sneakers | H&M Necklace | SUBDUED Bag | POLETTE 'Malaga' Sunnies

Oké, geen goedkoop chocolaatje. Dat neem ik terug. Goedkope chocolade is meestal niet heel lekker en de cacaobonen worden daarnaast door arme boeren in arme landen verbouwd. Die krijgen dus al helemaal geen zoete lekkernij bij hun karamelcappuccino - ik denk eigenlijk dat er voor hen überhaupt geen cappuccino in zit. Eerder een sloot zwart water. Of nee, zwart slootwater (en of ik dan vieze koffie bedoel, of écht slootwater mag je zelf beslissen). 

Van mij mag de Hema met dat geld dat ik neertel voor mijn kopje water met een smaakje wel wat meer investeren in hun koffiebonen. Daar wordt de koffie lekkerder, de klant tevredener en worden de boeren blijer van. En mocht de Hema daar nu écht geen zin in hebben; laat ze dan op z'n minst een stukje fairtrade-chocolade bij m'n koffie serveren. 


Goed. Dat was even mijn rant over fudge en chocolade bij de Hema. Verder heb ik een hele gezellige dag gehad met Naomi en was de koffie opzich best te zuipen. Opzich. 

HAPPY SUNDAY!

Foto's © Naomi van Little Keys to Happiness

23 comments:

 1. Leuke sunnies! En dat wordt dus geen koffie bij de Hema meer.
  Liefs Nina

  ReplyDelete
 2. Je topje is heel leuk en luf je zonnebril :) Ik heb ook altijd dat koffiedilemma, 'mensen die zwarte koffie drinken willen daar óók iets lekkers bij oké?' ;)

  ReplyDelete
 3. Hahah, leuk geschreven weer Lau! Prachtige foto's ook! Het lijkt net of je 3 outfits in 1 hebt, super tof! Liefs

  ReplyDelete
 4. Ik vind je top echt super leuk!! Jij ook een fijne zondag ^^

  ReplyDelete
 5. Haha, leuk geschreven :) Mooie outfit, tof dat jasje met het vest eronder! Fijne zondag nog!!

  ReplyDelete
 6. Oh Laura, wat prachtig weer!
  Vind je shirtje heel tof. Wat ben je toch mooi!
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 7. Wat een leuk topje, dat witte! En je hebt geluk: ik drink vrijwel altijd thee en alles wat daarbij zit is een stom koekje, meestal. Bleh. Liefs. X

  ReplyDelete
 8. Koffie met een ijsje! Beste die ik ooit heb gehad! Smelt smelt... Gelukkig bij ons in de buurt! (Ijscafe holland) Haha, Hema kan daar niet tegenop. Mijn vader klaagde ookal ;) Mooie outfit Laura! Veel Liefs

  ReplyDelete
 9. Leuke outfit! Ben nog steeds verliefd op je zonnebril :) Ik vraag me alleen af of zulk soort dingen me staan. Wat kan je leuk vertellen over zo'n simpel blokje fudge!

  ReplyDelete
 10. Leuk geschreven, je outfit is echt heel mooi! Dit zou ik ook zo dragen (:

  ReplyDelete
 11. Wat een schattige top! En ik ben het helemaal met je eens: mijn koffie mag dan zwart zijn, maar dat betekent niet dat ik niets zoets lust.

  ReplyDelete
 12. Oh ja frustraties! Bij ons in België verkopen ze zelfs geen karamelcappuccino, misdadig, want het klinkt best lekker (maar ook heel erg mierzoet)

  PS: ik kocht dus deze week de Flow special met de afvinklijstjes en voelde me toen een ongelooflijke sukkel dat ik, toen jij dat postte, dacht dat je het zelf had getekend. Ik was weer eens te enthousiast met reageren en had over dat stukje gelezen. Duss mijn excuses daarvoor

  (oja, er ging iets fout met reageren, dus ik hoop niet dat je deze reactie 3 keer binnenkrijgt ofzo)

  ReplyDelete
 13. Oooh heerlijk! Je outfit is overigens prachtig! & de volgende keer gewoon de stoute schoenen aantrekken en het vragen!
  Liefs Iep

  ReplyDelete
 14. LAF deze outfit en die laatste foto! Supermooi! En inderdaad, een schande is het. Gewoon je eigen blok fudge meenemen de volgende keer. ;-)

  ReplyDelete
 15. Wat een schattig topje en die zonnebril staat je ook super leuk!

  ReplyDelete
 16. Hele leuke outfit! Die zonnebril is echt geweldig.

  ReplyDelete
 17. Hahaha geweldig, hele outfitpost over koffie en chocolaatjes! Supermooie outfit, dat blauwe vest staat zo mooi bij je ogen! (Woah ik lijk net een creep, sorryy)
  X Emma

  ReplyDelete
 18. Haha ik hou van je verhaal en outfit! ;)

  ReplyDelete
 19. Oh mijn god Laura! Waarom ben je zo mooi!!??
  en inderdaad! Wij EISEN ook een lekker chocolaatje bij onze koffie!! Anders gaan we in opstand. Simpel. He he
  liefss,,

  ReplyDelete

Thanks!