Thursday, February 19

EEN CITYTRIPJE NAAR ROTTERDAM

'Heeeeeee chica, op welk spoor kom je aan?' schelt Claudia's enthousiaste stem door de telefoon. Vervolgens gaan er enkele minuten strugglend voorbij (ik bedoel: bellen én je telefoon gebruiken om snel even op 9292.nl te zoeken naar het perron waarop je aankomt is gewoon best lastig, zélfs voor mijn generatie). 'Hallo? Ben je daar nog?' 'Jaaaahaaaaaaa, ik moet 't even opzoeken,' ik kan mijn lach bijna niet inhouden maar mijn medepassagiers lijken minder blij te zijn met mijn gegiechel aan de telefoon (en het feit dat ik languit op mijn bankje lig en dus twee zitplaatsen in beslag neem helpt misschien ook - op een niet zo positieve manier - mee aan het beeld dat ze van me hebben). 'Spoor 14,' zeg ik uiteindelijk. 'Hè wat zeg je?' Claudia was blijkbaar alweer met iets anders bezig. 'SPOOR V E E R T I E N. Daar kom ik aan. Ik zie je zo hè, doeeeeeeeeei...' half-schaterend druk ik mijn gesprek met Claudia weg. Zo'n tien minuten later stap ik in Rotterdam de trein uit (op spoor 14) en huppel ik Claudia (en Pieter) tegemoet. 

ROTTERDAM: MARKTHAL

Afgelopen week stond er een mini citytripje op de planning. Voor het eerst in mijn leven (dat klinkt dramatisch hè) bezocht ik Rotterdam en vergezeld door twee goede vrienden ging ik op verkenning uit (al was ik de enige die de weg niet wist). Na hier en daar wat rondgeneusd te hebben in wat winkels besloten we een bezoekje te brengen aan de Markthal (de naam zegt 't al een beetje: een enorme overdekte hal met - surprise surprise - marktkraampjes). Overal stonden leuke (en fotogenieke) kraampjes met lekker eten, mooie bloemen en (omgomgomg) CACTI: 

FLOWERS


FOOD


CACTI (A.K.A. HEAVEN ON EARTH)


COFFEE COMPANY

Na onze extreme fotosessie in de Markthal was het tijd voor koffie en gingen we op zoek naar een Coffee Company (want daar wilde Pieter heen). Dat bleek een uitstekend idee, want dit filiaal was superknus en de koffie was (obviously) amahzing. Ook hadden ze zo'n leuk rek met gratis ansichtkaarten en konden Clau en ik ons natuurlijk niet inhouden: dit resulteerde in een verzameling hilarische kaartjes die nu waarschijnlijk gaat liggen verstoffen op mijn kamer.HEMA

Na een oneindige hoeveelheid outfitfoto's op het stationsplein (OUTFIT: TONIGHT, THESE STREETS ARE OURS), heel veel lachbuien en nog wat kiekjes van bloemen (die dingen zijn gewoon zo heerlijk fotogeniek) hebben we de dag afgesloten met cheesecake en thee in de Hema. En geloof me: die cheesecake was écht heel lekker (vooral als je bedenkt dat je er maar één euro voor betaalt). 


Er volgde een wandeling naar het station, een oneindig durende treinreis in een overvolle trein (ik háát sprinters) en een rustig avondje op de bank. Rotterdam is best een leuke stad (al vind ik 't allemaal nét wat te blokkerig en betonnerig). 


Ben jij wel eens in Rotterdam geweest? En wat is volgens jou dé hotspot die ik volgende keer écht niet over het hoofd mag zien?

Liefs,
Laura

25 comments:

 1. Wauw, wat een prachtige foto's. Heel inspirerend, en fijn om te lezen zo in mijn tussenuurtje. Thanks for sharing! Liefs.

  ReplyDelete
 2. Wat een prachtige foto's! Ik ben nog nooit in Rotterdam geweest, omdat het nogal ver weg voor mij is, maar lijkt me wel leuk om op een vrij dagje eens heen te gaan.

  Liefs, Elbrich

  ReplyDelete
 3. Wat een heerlijk berichtje is dit weer! IK HOU OOK ZO VAN CACTI !!!!!!!
  Het klinkt als een hele hele fijne dag die je hebt gehad!
  En wat heb je prachtige foto's geschoten! Echt heel erg mooi!
  Heel veel liefs Iep
  mevrouw-iep.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Die markthal ziet er zooo leuk uit! Prachtige foto's allemaal (hoe bewerk je ze eigenlijk of komen ze zo perfect uit je camera rollen?) (:
  X Emma

  ReplyDelete
 5. Aaaah Laura je schrijft zo leuk, ik wordt er helemaal vrolijk van haha. Supermooie foto's!

  ReplyDelete
 6. Ohh mooie foto's Laura. En ik heb laatst ook eens een cactus gekocht (woah!) ik vind hem zo leuk! Hihi liefs Sjoukje

  ReplyDelete
 7. Jeetje Laura, wat maak je toch prachtige foto's zeg! Volgens mij heb jij een geslaagde dag gehad :)

  ReplyDelete
 8. Ik zit in Rotterdam op school en ben er door de week veel omdat mijn vriend er woont. Stiekem ben ik een beetje verliefd op deze stad. Ik vind dat je hier heel veel cultuur en kunst kan vinden. En voor een meisje uit een klein dorpje is de grote stad al snel heel wat, haha.

  ReplyDelete
 9. Ik hou van Rotterdam, ik vind het echt een leuke stad!

  ReplyDelete
 10. Wat een prachtige foto's trek jij toch altijd! Wil ik ook wel kunnen! :) Liefs

  ReplyDelete
 11. Hele mooie foto's! Klinkt als een hele leuke dag :)

  ReplyDelete
 12. Je foto's zijn zoooo mooi! :)

  ReplyDelete
 13. Super leuk geschreven en hele gave foto's! Ik wil zelf ook nog een keer naar Rotterdam, de Markthal lijkt me heel leuk (:

  ReplyDelete
 14. Oeh ik ga er morgen weer naar toe! Even shoppen (;

  ReplyDelete
 15. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHA. ZO GING HET PRECIES. LOVE YOU.

  ReplyDelete
 16. Wat een leuke foto's en tekst!

  ReplyDelete
 17. Cacti ziet er zo leuk uit! Ik zou het niet kunnen hebben weerstaan om er een mee te nemen ;)

  ReplyDelete
 18. Ik kan zo van dit soort artikels genieten, ik moest echt lachen bij dat eerste stuk in de trein. Ik ben al wel eens (heel lang geleden) naar Rotterdam geweest, maar ik zou het graag nog eens willen herontdekken. Zeker nu ik deze prachtige foto's heb gezien!

  ReplyDelete
 19. Ahh wauw, wauw, wauw. Ik vind dit soort artikels altijd heerlijk om te lezen (en om 'te kijken', want al die foto's.. Perfect:)
  Liefs

  ReplyDelete
 20. Oh Lau, je hebt echt talent! Wat een prachtige foto's allemaal! Het klinkt echt als een super gezellig dagje! Liefs

  ReplyDelete
 21. Heel erg leuk geschreven ik moest echt lachen gewoon! Supermooie foto's! Met zo een mooi sfeertje zo :)

  ReplyDelete

Thanks!