Saturday, December 20

10 CHRISTMASSY ACTIVITIES

Ik ben waarschijnlijk de miljoenste blogger die zegt dat kerst eraan komt. En ik zeg het ook al voor de honderdste keer. MAAR JONGENS HET IS BIJNA KERST. En het is vakantie. A.k.a. héél veel vrije tijd en genoeg excuses om die vrije tijd te vullen met kerstige activiteiten. Ik heb een lijstje gemaakt met mijn favoriete dingen om de komende paar dagen te doen:

Kerstliedjes luisteren
Okay dit spreekt natuurlijk helemaal voor zich. Ik bedoel: duhh, tis the season to be jolly (right?).

Huis versieren
Als je nog geen kerstboom in huis hebt, dan ren je nu natuurlijk direct naar de Albert Heijn (want daar hebben ze kerstbomen) of naar zo'n random straathoek waar een of andere gast belachelijk hoge prijzen vraagt voor die dingen - het maakt niet uit wát je doet: kerstboom is nodig. 

Verder hang je natuurlijk overal kerstballen, slingers, lichtjes en meer van datsoort spul op enzo. Oh en heel veel kerstkransjes. Want chocola.

Lichtjes kijken in de stad
Ik ben deze maand niet echt veel buiten Amsterdam geweest (wel in Utrecht overigens), maar ik neem aan dat vrijwel overal leuke kerstlichtjes zijn opgehangen enzo. Met kerst wandel ik het liefst doelloos door de stad om gewoon te genieten van al het moois (en dan vooral als het donker is natuurlijk)

Schaatsen
Herbeleef de scène uit Frozen waar Elsa Anna redt met behulp van liefde (de sterkste magie van allemaal YAY) op de schaatsbaan ;) Dat klinkt toch niet verkeerd?

Kerstfilms kijken 
Frozen, Serendipity, The Sound of Music, Home Alone, The Holiday: gaat er al een belletje rinkelen (haha, #woordgrap)? Kerstfilms zijn een echte must de komende tijd. Lekker met een dekentje, een mok warme chocolademelk en fijne sloffen aan op de bank films kijken is in ieder geval wat ik de komende dagen 24/7 aan het doen ben ;)

Bakken!
Want kerst draait om eten en bakken is leuk.

Online partydresses shoppen
Heb je je perfecte partydress nog niet gevonden maar geen zin om met dit gure weer naar buiten te moeten en energie te verspillen enzo (dat heb ik soms - #lui)? Nouja dan zijn er altijd nog miljoenen jurkjes te vinden op het wijde web. Wederom lekker op de bank kruipen met een dekentje en warme chocolademelk en dan kan de jurkjesjacht beginnen!

Kaartjes maken en verzenden
Ik hou persoonlijk heel erg van post schrijven en maken (leuker dan een smsje met 'fijne kerst' in ieder geval), dus de komende dagen ga ik ook besteden aan het versturen van allemaal kaartjes naar lieve mensen (o.a. de kaartjes die ik weggeef in mijn GIVEAWAY)

Heeel veel chocolade eten
Eh. Duh?

Adventscalendar (kopen/)openen
Voor het kopen van een adventscalendar is het nu misschien een beetje laat, maar hey, beter laat dan nooit, right? En als je er één hebt dan blijft het natuurlijk leuk om 'm iedere dag te openen en er een heerlijk chocolaatje (o.i.d.) uit te halen :)


Wat zijn jouw plannen voor de komende dagen? 

Liefs,
Laura

21 comments:

 1. CHOCOLADE YAY! Ja goedkope chocolade van de AH. Zo mega lekker. Geef hier.

  ReplyDelete
 2. Leuk geschreven. :) Mijn plannen voor de komende dagen zijn pretty much wat je hier hebt opgesomd, haha. Bakken ga ik woensdag doen en toevallig heb ik gister een kerstkaart-actie online gezet op m'n blog!

  ReplyDelete
 3. Al die films heb ik echt 1000 keer gezien, en ze blijven leuk! En ik bedoel, chocolade is altiiiiiiijd goed ;)

  ReplyDelete
 4. Het voordeel van nu pas een adventskalender te kopen is dat je er legaal heel veel chocolaatjes in 1 keer uit kan halen. Hehe. En de kerstvakantie is zooooo'n leuke vakantie, jammer dat school er altijd weer een domper op zet haha. Stil, niet aan denken nu.
  Jouw kaartjes zijn echt de leukste ooit!
  X Emma

  ReplyDelete
 5. Ahhh wat een super leuk lijstje! Ik ben het er heeeelemaal mee eens! Toevallig ben ik nu kerstliedjes aan het luisteren (en keihard aan het mee blèren natuurlijk)! Ik wordt echt blij van dit soort artikels! <3

  ReplyDelete
 6. Schaatsen ga ik zeker nog doen! Ik houuu van schaatsen!

  ReplyDelete
 7. IS HET BIJNA KERST?!
  Wat een leuk lijstje :D ik ga morgen schaaaatsen

  ReplyDelete
 8. Leuk lijstje, en zo waar. Van chocolade kan je nooit genoeg eten ;)

  ReplyDelete
 9. Dit staat zowat ook allemaal op mijn lijstje. Ik ga vooral veel bakken, foood! En schaatsen natuurlijk :)

  ReplyDelete
 10. Woehoeee, ik hou echt van kerst <3

  ReplyDelete
 11. Morgen ga ik lekker schaatsen. Echt iets voor in de vakantie. Ik ga lekker genieten met chocolademelk en een dekentje op de bank en veel foto's maken ^^ Fijne feestdagen!

  ReplyDelete
 12. Food, cadeautjes uitpakken en knuffelen met mijn kat. Dat dus. Liefs,

  ReplyDelete

Thanks!