Monday, November 10

KLEIN GELUK #3

Drie weken geleden publiceerde ik Klein Geluk #1. Drie h e l e weken geleden alweer. Woah (- de tijd gaat snel enzo, woah). Ik heb besloten om ook nummer 4 nog te publiceren en daarna eventjes geen Klein Geluk meer te posten. Puur omdat ik niet iedere dag een artikel schrijf en deze rubriek dus best veel plek in beslag neemt op mijn blog. Over een paar maanden zal ik de rubriek vast nog wel een keer herhalen, want ik kreeg er veel positieve reacties op :)

Bovenstaand postertje kun je vinden in Flow Weekly: een klein (tijd)schriftje met veel lijstjes, schrijfruimte, een weekplanning, hele gave illustraties en hier en daar leuke tekstjes. Ik vind 't heerlijk om dit postertje iedere week op te hangen in mijn kamer en alle kleine geluksmomentjes af te strepen: op deze manier ben ik me meer bewust van alle kleine, waardevolle geluksmomentjes van het dagelijks leven!

DEZE WEEK:
1. Uit het raam staren: Op school is het allerleukste aan de lessen natuurlijk uit het raam staren. En dat doe ik dus ook (iets te) vaak. Lekker ontspannen en even wegdromen :)
2. Een kaartje sturen aan iemand die dat verdient: Ik stuurde een kaartje aan mijn oma. Dat klinkt een beetje suf maar ik vind kaartjes sturen héél erg leuk. En ik zie mijn omaatje niet zo vaak omdat ze helemaal aan de andere kant van het land woont. Dus dan is een kaartje sturen extra leuk!
3. Een onverwachte route nemen: Toen ik laatst van m'n werkt naar huis fietste besloot ik eerst langs Amsterdam Centraal te gaan. Zo duurde mijn fietstochtje van 5 minuten opeens drie kwartier. En het was heerlijk. Gewoon fijn door de stad fietsen en lichtjes kijken. 
4. Twee koekjes bij de koffie: Het is belangrijk om jezelf af en toe gewoon wat lekkers toe te staan! Ik neem wel vaker twee koekjes bij m'n thee, maar deze week besloot ik om mezelf lekker te verwennen en dus ging ik naar de Bagels & Beans in mijn tussenuren en dronk ik een Chai Latte, at ik Carrot Cake en nam ik een Kaneel/Rozijn Bagel mee terug naar school. 
5. Één losse bloem plukken of kopen: Heel veel bloemen zie ik niet meer de laatste tijd en dus nam ik in plaats van een bloem een prachtig gekleurd herfstblad mee naar huis dat ik in m'n dummie heb geplakt. Dat telt ook vind ik :)


Heb jij (zonder er bij stil te staan) ook een van de bovenstaande geluksmomentjes gehad afgelopen week?

Liefs,
Laura

Illustraties door: Deborah van der Schaaf. Fotografie: Laura van der Spek. Concept: Flow Magazine (ik heb toestemming voor het gebruiken van deze pagina). 

16 comments:

 1. Dit is leuk zeg! Super! Lief juist dat je je oma een kaartje stuurde! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh thanks! Oh en ja hè, ik vond het zelf ook wel een leuke actie, hoop dat ze er blij mee is :) X

   Delete
 2. Wat een gezellig artikel! Leuke tekeningetjes maak je! X
  www.lemontierres.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Deze tekeningetjes heb ik niet zelf gemaakt hoor, haha. Ze komen uit Flow Weekly ;) X

   Delete
 3. This makes me happy girl!
  Heel belangrijk om jezelf dit in te laten zien.
  Liefs lonneke

  ReplyDelete
 4. Wat is het fijn om uit het raam te staren he?! Heerlijk vind ik dat. Kaartjes sturen doe ik vaak en ik weet zeker dat je oma het super vindt om een kaartje van je te krijgen.
  Jammer dat je even met Klein Geluk stopt, maar we zien het vanzelf terug :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaaaaaa ik breng m'n dagen op school starend door: dat maakt het allemaal net wat draagbaarder :)
   Oh en ja, Klein Geluk komt heeel zeker terug, maar gewoon zo af en toe dan. Nu is 't net een beetje te veel, haha. Liefs!

   Delete
 5. Aaah weer zulke leuke dingen! Ik heb ook een abonnement genomen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahhh tof om te horen! Flow Weekly is zo zo zo leuk :)

   Delete
 6. Ik vind deze 'klein geluk'-posts zo leuk, Laura! :)

  ReplyDelete
 7. Wat een leuk lijstje! Flow vind ik zo'n fijn magazine ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik vind Flow ook heerlijk ja :) Heb laatst ook het 'normale' tijdschrift maar weer eens gekocht!

   Delete
 8. Haha, volgens mij eet ik altijd wel meer dan één koekje bij de koffie :')

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh god, ik eet er soms wel 5 (per kopje koffie dan hè, haha). X

   Delete

Thanks!